AİLE VE ÇİFT TERAPİSİ

AİLE VE ÇİFT TERAPİSİ

Aile ve çift terapisi, aile içinde ve çiftler arasında yaşanan problemlerin belirlenip çözümlenmesini ve ailenin bütün üyelerini birbirleri ile sağlıklı bir ilişki kurmasını sağlamaya yönelik uygulanan bir tedavi şeklidir.

 Aile, toplumun en önemli parçalarından biridir. İyi bir evlilik veya iyi bir ilişki insanın duygularını, yaşam şeklini, meslek hayatını, ve sosyal ilişkilerini olumlu yönde etkileyebileceği gibi, sağlıksız yapılanmış veya sorun yaşanan bir ilişki de kişilerin iç huzurunu, sosyal ve mesleki hayatlarını, çocukların ve anne babanın ruh ve beden sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

Aile ve çift terapisi uygulamalarında bazen aile üyelerinin hepsi aynı seansta bir araya gelirken , ağırlıklı olarak da aile üyelerinden bir ya  da ikisi , seansa tek tek katılabilir.
Aile terapisi aynı zamanda boşanmış veya boşanma sürecinde olan kişilerinde sağlıklı bir boşanma evresi geçirmelerini sağlamakla birlikte , çocukların ileriki dönemlerde yaşayabilecekleri sorunları saptayıp onların bu süreçten olumsuz etkilenme düzeylerini azaltır.

.